Het blijft me boeien hoe snel de menselijke geest zaken met elkaar verbind en conclusies trekt gebaseerd op 1 enkele ervaring uit het verleden. Deze week werd ik daarmee weer sterk geconfronteerd door middel van een hond ‘Gina’ die ‘ in ieder geval tijdelijk’ bij mij woont.

De american stafford blijkt een slecht imago te hebben onder niet alle maar meerdere hondeneigenaren van andere rassen. Ik hoor namelijk steeds weer opnieuw ‘ Als ze bijten dan sluit de kaak en laten ze niet meer los, het is een vechthond.’ Wat ik ook hoorde’ ik loop er altijd met een boog omheen z’on hond. Zo schoot een andere hondeneigenaresse gisteren in angst bij het zien van de stafford omdat haar hond ooit gebeten is door een stafford. Er zijn ook mensen die zeggen ‘ het is wel een pitbull’. Ik zie mensen zoeken naar de eigenaar van ‘de stafford’ en als dan doordringt dat ik erbij hoor dan zie ik blikken van verbazing. Oh meestal loopt er een ander soort iemand bij z’on hond. Heerlijk vind ik dat. Om te laten zien dat het ook anders kan zijn dan vooraf bedacht. Dat er niet 1 waarheid is.

Ja ik snap ook dat er honden zijn waar mensen met een boog omheen lopen. Honden die overdreven dominant gemaakt zijn ‘door de mens’. Ik heb de afgelopen 5 dagen zeer grondig het gedrag van mijn stafford geobserveerd op een zeer gecontroleerde manier. Om te ervaren dat ze super sociaal is met andere honden, fantastisch met puppies en totaal geen gevechten uitlokt. Ja als een andere hond begint te dreigen of als een reu bovenop haar wil springen dan is ze niet bang en bijt van zich af. Volgens mij is dat heel gezond gedrag waar wij mensen nog wat van kunnen leren. Dit gaat namelijk over ‘ helderheid en grenzen aangeven’. Juist om serieus conflict te voorkomen. Ook merk ik dat de hond in het algemeen een duidelijk kader nodig heeft, helder leiderschap vanuit de eigenaar.

Ik laat de hond spelen met alle soorten en maten. Van chihuahua tot pitbull XXL. Er is geen kleurverschil net zoals kinderen in essentie ook spelen met andere kinderen ongeacht cultuur en afkomst. Het gaat vaak pas mis als ouders zeggen dat het niet ok is of gevaarlijk en het kind deze oordelen automatisch overneemt uit loyaliteit. Zo mooi hoe zowel kinderen als dieren de meest pure spiegels zijn vanuit verbinding met zichzelf en de ander. Het is mijn wens dat we dit als gemeenschap meer gaan erkennen en toepassen.

Vind je het zelf leuk om gespiegeld te worden t.a.v. een levensvraag die je hebt t.a.v. relatie of werk? Dan nodig ik je uit voor de december 50% korting actie op het reguliere tarief. Geldt alleen in de maand december. Lees hier meer.

Stuur hier een berichtje bij interesse.

Wat is jouw ervaring met vooroordelen? Wat is jouw visie t.a.v. dit onderwerp?

Ik begeleid je weer te verbinden met je eigen innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Vooroordelen doorbreken is mijn grote passie

by Esther van Leeuwen time to read: 2 min
0

Pin It on Pinterest