Ik hou van honden. Vooral van wat grotere honden dacht ik altijd. Nu is er een tijdelijke oppashond op mijn pad gekomen in een vrij onverwachte vorm. Een terrier, veel kleiner dan wat ik zelf zou kiezen. In het begin voelde ik dat ik een beetje bevooroordeeld was. Helemaal toen ik zag hoe wild en overenthousiast hij was. Een eigenschap die ik zelf ook wel herken. Ik vond het ineens heel irritant toen ik deze eigenschap waarnam bij het hondje. Ik heb me er de eerste dagen dan ook vooral op gericht om streng tegen hem te zijn. Ik heb dus eigenlijk zijn overenthousiasme iets afgeremd. Ik had even het gevoel dat ik iets te streng voor hem was geweest toen hij een soort van zielig in een hoekje ging liggen. De volgende dag luisterde hij ineens puur op energie. Hij bleek superslim en mijn signalen meteen op te pikken. Ik merkte dat ik vanuit daar geneigd was om hem weer meer ruimte te geven. Ik begon hem eigenlijk steeds meer te waarderen en voelde dat mijn eerste oordeel over kleine hondjes dus helemaal niet terecht was. Ik heb nu enorme lol met het beestje en als hij begint te piepen dan voel ik dat hij dat precies doet op het moment dat het voor mij ook tijd is om in beweging te komen en naar buiten te gaan. Ideaal dus.

Zo leuk hoe dingen soms anders uitpakken nadat we het eerst ervaren hebben.

Heb jij ook weleens een vooroordeel ergens over of over iemand? Weerhoud je dat om iets wel of niet te doen?

Oordelen en vooroordelen houden ons soms vast in dezelfde cirkel waarin we zitten. Er ontstaat dus niets nieuws. Het zorgt er eigenlijk voor dat we bij het oude vertrouwde blijven. De nieuwe verbinding niet aangaan. Dat lijkt veilig maar is best saai eigenlijk. Wie weet is er wel veel meer te beleven aan de andere kant van de gewoontezone. En ja dat is zo durf ik inmiddels wel te zeggen want bij twijfel is eerst ervaren en dan oordelen mijn motto.

Om meer te ervaren waar je echt naar verlangt. Wat je echte behoefte is. Hoe je je echt vanbinnen voelt. Hoe je dieper kunt ontspannen. Organiseer ik de Sprankel sessies. Sessies waarin we onderzoeken wat jij echt nodig hebt. Deze sessie zijn met name bedoelt voor jou als je een drukke agenda hebt. Als tijd voor jezelf er weleens bij inschiet.

De eerste keer is op woensdagavond 1 november. Er zijn al best wat aanmeldingen van vrouwen. Superleuk. Er is nog plek. Leuk ook als er een paar mannen meedoen. Dus mannen voel je welkom.:-)

Ben jij erbij op woensdagavond 1 november? Deze avond is gratis.
Je kunt je inschrijven via deze link.

Je kunt hier meer lezen.

Ik begeleid je weer te verbinden met je eigen innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Soms heeft iets zinvols een onverwachte vorm

by Esther van Leeuwen time to read: 2 min
0

Pin It on Pinterest