Ik beschrijf in dit blog 3 ingrediënten. De eerste twee zijn: woorden en acties.
Het derde ingredient dat ik nog wil toevoegen is energie.

Ik heb een mentale kant. Ik hou van praten. Ik kan soms veel woorden gebruiken. Ja ik zie de waarde van mijn denkvermogen maar steeds meer ook de valkuilen. Ik kan hier namelijk in doorslaan.
Dan zijn er wel woorden maar blijven de daden uit. Gelukkig heb ik steeds meer bewustwording op de energie achter mijn woorden. Toch ervaar ik het als doodvermoeiend voor mezelf en de ander als het blijft bij praten. Reden temeer om dit patroon eens onder de loep te nemen.

Ik realiseer me dat ik dit mentale patroon op vele plekken om mij heen terugzie. In de politiek. In grote organisaties waar veel vergaderd wordt, waar veel tijd besteed wordt aan het maken van plannen. Omgevingen waar het hoofd (het bepalen van kaders door denken en praten) domineert en structureel voorafgaat aan daden. Ja natuurlijk heeft het hoofd een functie en is er soms richting nodig. Soms is het alleen wat uit balans lijkt het. Ik ben van mening dat het in veel situaties zinvoller is als er minder woorden gebruikt worden en meer daden worden verricht.

Wat is nu volgens mij het recept voor succesvol belichaamd leiderschap?
Volgens mij is dat eerst energie (de juiste intentie), dan acties en dan woorden (om mogelijk bij te stellen of iets toe te lichten).

Stap 1 is bewustwording van de energie waarmee iets in gang wordt gezet. Vanuit welke plek start het?
Is het enthousiasme? Is het met volle overtuiging? Is het vanuit weerstand? Is het vanuit irritatie of just onzekerheid? Dat heeft een enorme impact op het vervolg en op hoe iets aankomt. Vaak staan we daar alleen niet bij stil.

Stap 2 is de daadwerkelijke uitvoering van de gewenste actie.

Stap 3 is

Ik begeleid je weer te verbinden met je innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Het recept voor succesvol belichaamd leiderschap bij verandering?

by Esther van Leeuwen time to read: 1 min
0

Pin It on Pinterest