For English click here

Afgelopen maandag mocht ik een avond faciliteren voor ‘ Connecting women’ een internationaal vrouwennetwerk.
De kern was meer in verbinding komen met ons lichaam, met name ons bekkengebied en ons ‘ gut feeling’ om vanuit daar ‘in volle aandacht van iedereen’ onze persoonlijke ervaring te delen. Ja dat voelt soms spannend maar echte groei en vervulling ligt meestal buiten onze gewoonte zone.

Ik heb genoten van de verhoogde lichaamsbewustzijn, de ontspanning en echtheid die ik om me heen zag. Ook al was er soms wat weerstand of wellicht de neiging om al die spannende aandacht uit de weg te gaan. Wat is het mooi en een overwinning op onszelf als we daar gewoon bij kunnen blijven en het toch aangaan. De persoonlijke groei en verbinding die dan ontstaat is magisch. Zo voelt het. Geen maskers, geen fake maar echt. Dit geeft mij z’on enorm gevoel van leven. Soms komt er bijvoorbeeld ook enorme moeheid naar voren. Een gevoel waar we vaak aan voorbij gaan met een gezin en een drukke agenda. Zo fijn om dat gevoel dan toch echt toe te kunnen laten. Ons lichaam bevat zoveel wijsheid.

Ik dacht ineens weer aan een inspirerende documentaire die ik een aantal jaren geleden zag bij het Women INC festival. Ik deel hem hier graag. Pray the devil back to hell over de oorlog in Liberia en de manier waarop vrede is ontstaan. Het opende mijn ogen van wat er mogelijk is als we onze eigen stem laten horen in verbinding.

Als we meer leven vanuit wat we zelf echt voelen in plaats van alleen vanuit mentale aangeleerde overtuigingen ontstaat er zoveel diepgang en verbinding. Soms hebben we gewoon afgeleerd hoe we dit kunnen doen. Daar weer verbinding mee maken is zo mooi.

Naar aanleiding van gisteren voel ik ineens enorm veel inspiratie om vanaf september een wekelijkse verbindingscirkel te organiseren gericht op ‘ Verbindend leiderschap door meer lichaamsbewustzijn’.

De focus ligt dan op het vergroten van ons lichaamsbewustzijn, ontspanning van ons lichaam en echt verbinden met elkaar.

Meer lichaamsbewustzijn is waardevol voor meer verbindende relaties in de brede zin. Ben jij teamleider en wil je meer verbinding in je team? Of ervaar je uitdagingen in je persoonlijke relatie? In beide situaties is de verbindingscirkel waardevol.

Wil je meer weten over de verbindingscirkels?

Wil jij meer in contact komen met de innerlijke leider in jou? Zou je dingen anders willen maar weet je niet hoe en heb je het gevoel vast te zitten in je huidige patroon? Dan nodig ik je vrijblijvend uit hier uit om aan te geven dat je interesse hebt in deelname. Dan hou ik je op de hoogte van de ontwikkelingen. De thema’s en samenstelling van de cirkels hangen af van de behoefte die er is. Ik ben dol op maatwerk en persoonlijke afstemming.

Bij voldoende animo start ik deze verbindingscirkels vanaf september. Details volgen dus nog. Het zal tegen een zeer schappelijke tarief zijn om het gemakkelijk toegankelijk te houden. Ja ik blijf graag op de hoogte.

Ik begeleid je weer te verbinden met je eigen innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Leef jij jouw waarheid?

by Esther van Leeuwen time to read: 2 min
0

Pin It on Pinterest