beyond-1087922_1280

Ik voelde al een paar dagen weerstand om in beweging te komen. Alsof ik werd tegengehouden door een angst.

Ik was op ma avond 5 dec. nietsvermoedend onderweg naar een gezellige avond waar ik echt enorm veel zin in had. Ik reed op de a12 z’on 110 km p.u en plotseling voegt er een auto in recht voor me met z’on 50km per uur. Ik rem maximaal en stuur net op tijd weg van die auto waardoor mijn auto 2 keer spint midden op de snelweg. Ik laat mijn rem los en heb helemaal geen controle meer. Ik zie vanuit mijn ooghoek het verkeer op me afkomen en realiseer me. Dit was het ‘ mijn leven is nu voorbij’. Ik voel angst voor een mogelijk enorm harde klap en pijn. Daarna volledige overgave en ontspanning. Een seconde later stopt mijn auto met draaien en schiet in volle vaart achteruit. Ik realiseer me in een milliseconde’ ik heb een rem’ en trap deze in waardoor ik tegen de vangrail schiet en niet erdoor of erover. Wow! Ik leef nog. Ik heb geen schrammetje. Hoe is dit mogelijk? Het voelt als een wonder. Alsof ik geleid werd door iets hogers. Mijn leven glipte door de mazen van het net.

Puzzelstukjes beginnen te vallen. Waar ben ik toch soms zo bang voor? Wat houdt me tegen om mijn zogenaamde veiligheid ‘die schijnzekerheid’ helemaal los te laten? Om echt te springen? Om mezelf echt zichtbaar te maken en om meer risico te nemen niet op het stoere vlak zoals vroeger maar juist meer in kwetsbaarheid vanuit wat ik echt voel en waar ik echt blij van word? Het leven hangt zo aan een zijde draadje. Wil ik leven in de dood? Of wil ik echt leven in vertrouwen en overgave?

Ja ik wil dat laatste.

Waar hou jij jezelf nog tegen? Waar hou jij jezelf nog in? Waar ben jij bang voor? Waarin zoek jij zekerheid?
Ik zou het leuk vinden als je jouw persoonlijke verhaal wil delen? Laten we elkaar ondersteunen en inspireren om echt te gaan staan waarvoor we staan. Om echt te leven.

Esther
www.lifewisdom.nl

Ik begeleid je weer te verbinden met je eigen innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Wat houdt ons toch zo tegen?

by Esther van Leeuwen time to read: 1 min
0

Pin It on Pinterest