frogs-1642866_1920

Toen ik in Amsterdam woonde heb ik zeer diverse ervaringen mogen opdoen met chauffeurs in het openbaar vervoer. Zo herinner ik me dat ik op Schiphol aankwam in de stromende regen en een afspraak had waar ik graag op tijd wilde zijn. Ik zie de bus aankomen en begin te rennen.. Ik ren naast de bus. De chauffeur heeft me gezien en ik maak een enorme sliding en lig voluit in een plas water. Ik sta op en de bus rijdt voor mijn neus weg. Ja natuurlijk de chauffeur wist niet dat ik ergens op tijd wilde zijn maar toch had ik het fijn gevonden als klantgerichtheid meer aandacht had gekregen dan het planningsschema.
Zo heb ik het ook meerdere malen meegemaakt dat ik een bus in stapte en kortaf en in mijn ogen onvriendelijk werd begroet. Natuurlijk hebben we allemaal weleens onze dag niet. Toch heeft het enorme impact als dit humeur dan invloed heeft op alle interacties van de dag.

Graag wil ik daarom ook mijn ervaring delen van een super enthousiaste chauffeur die werkelijk alle reizigers super enthousiast begroette en continu grapjes maakte door de speaker onderweg. hij verzorgde een complete site seeing tour met humor ik kan er nu nog om lachen. Wat er toen gebeurde was magisch. Zijn gedrag zorgde voor een fantastische sfeer in de bus. Er ontstonden ineens glimlachen op de gezichten van de reizigers en daarmee ook meteen een leuke interactie onderling. ‘ Verbinding.’ Ja ook soms verbazing want hoe vaak komt dit nu voor? Helaas is dit meer uitzondering dan regel.

Deze verschillen fascineren mij. Ik geloof zo in de impact van enthousiasme, positiviteit en humor. Dit werkt voor mij zo in restaurants, in winkels en overal waar ik als klant kom. Als ik me servicegericht behandeld voel dan kom ik graag terug en anders ga ik liever naar een ander die me wel zo behandelt.

Nu komt bij mij de vraag op: ‘ Hoe ga jij door het leven?’ Zie jij overal het mooie van in? Verspreid jij enthousiasme op je werk? Geef jij dit door aan anderen? Of voelt iedere dag als een opgave en zie je alleen problemen? Voelt het zwaar en heb je het gevoel dat je jouw werk moet doen omdat je anders bang bent dat je je hypotheek niet meer kunt betalen en niet meer in je levensonderhoud kunt voorzien en kunt zorgen voor je familie? Wat drijft jou om te doen wat je doet?

Ik geloof dat er voor ons allemaal een ideale plek is. Een plek waar we het verschil kunnen maken en dat deze plek voor iedereen verschillend is.

Zo vind ik het bijvoorbeeld superfijn om met iemand samen te werken die heel gestructureerd is en van administratie houdt en van regelen. De reden is dat ik superblij word van direct persoonlijk contact met mensen. Van communicatie verbaal en non-verbaal. Van het in beweging zetten van gedragspatronen die niet meer gewenst zijn.

De vraag is waar word jij echt blij van en is dat wat je nu doet? In welke buschauffeur herken jij jezelf?

Heb je het gevoel dat je niet op jouw ideale plek zit dan nodig ik je uit om een rustig moment te nemen om de vragen te beantwoorden in onderstaande video.

Wil je dieper inzoomen op het thema ‘ Wie ben ik?’
Dan nodig ik je uit om deel te nemen aan mijn introductieavond in Den Haag, BLOOM-House of health.
De geplande data zijn:
dinsdag 13 september 19:30-22:00
dinsdag 20 september 19:30-22:00
woensdag 21 september 19:30-22:00

Voelt dit voor jou als het juiste moment om te voelen wat jou echt drijft? Voel je dan welkom. Je kunt mij een mailtje sturen via contact.

Warme groet,

Esther

Ik begeleid je weer te verbinden met je innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Hoe is het met jouw enthousiasme?

by Esther van Leeuwen time to read: 3 min
0

Pin It on Pinterest