Als we het hebben over stress dan gaat het vaak over een ongezonde druk, een teveel aan spanning, het gevoel hebben te moeten presteren of onszelf niet veilig op ons gemak voelen.
Hiervoor kunnen natuurlijk enorm veel aanwijsbare redenen zijn. Veelal heeft het te maken met de relatie die we met onszelf hebben, ons innerlijk dialoog of de relatie die we juist verloren zijn. Moet er van alles? Is er een to do lijst waar je eigenlijk al moe van wordt als je er naar kijkt? Zijn er hoge verwachtingen van een situatie die niet uitkomen? Is het nooit goed genoeg? Heb je het gevoel ’s nachts te weinig te slapen doordat je ligt te piekeren of kinderen die midden in de nacht wakker worden’? Misschien staat er gewoon teveel op je to do list? Zorgen, werken, sociale activiteiten… In alle gevallen ervaar je onrust, geniet je niet volledig van datgene in het hier en nu en kom je niet echt toe aan jezelf. Het is meer overleven dan echt leven.

Juist wanneer je het zo druk hebt is rust nog belangrijker. De uitdaging is dan alleen nog groter om die rust daarvoor te nemen. Het is zo de moeite waard om ruimte te maken voor datgene waar je echt blij van wordt en energie van krijgt. Ook is het enorm zonde als je maar doorgaat met dingen die soms onbewust enorm veel energie kosten omdat je gewoon niet weet hoe je uit je patroon kunt stappen.

De tijd gaat maar door en voor je het weet heb je spijt. Spijt dat je niet jouw leven vol hebt geleefd. Dat je je hebt laten leiden door de verwachtingen van de buitenwereld. Zoekend naar een zekerheid die er nooit echt is. Dat je niet hebt geluisterd naar die innerlijke stem die zoveel voor je in petto heeft. Soms is er een intense gebeurtenis nodig om hiervan bewust te worden. Een overlijden, een ziekte, een emotionele instorting. Het is echter mogelijk om dit voor te zijn en zelf de regie in handen te nemen.

Wat al enorm veel kan brengen is dagelijks een paar minuten gaan zitten en heel bewust ademen, gewoon in stilte. Zonder dat er iets hoeft. Het hoeft geen uren te zijn. Iedere dag een paar minuten doet wonderen juist als het zo lastig voelt om hiervoor de rust te nemen.

Vind je het fijn om hierbij begeleid te worden? Klink dan hieronder

Ik ben enorm benieuwd hoe jij je voelt als je dit dagelijks een paar minuten doet?

Loop jij tegen echte levensvragen aan? Zoals een vraag gerelateerd aan je werkdruk? Zingeving? Relaties thuis of op het werk? Dan ben je van harte welkom voor een persoonlijke sessie

Voor nu heel veel ontspanning en vitaliteit gewenst. Geniet van je dag!

Ik begeleid je weer te verbinden met je eigen innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Van drukte en onrust naar rust en ontspanning

by Esther van Leeuwen time to read: 2 min
0

Pin It on Pinterest