kids-143022_960_720

Ik volg steeds meer het pad dat mij vreugde brengt. Ik doe steeds meer waar ik echt blij van word. Ik geniet steeds meer van mijn leven. Ik onderneem nieuwe dingen en kan steeds meer van ieder moment genieten. Toch is er 1 ding waar ik omheen blijf draaien. Iets waar ik mijn angsten tegenkom. Iets waar ik mij voor schaam. Een thema waar ik niet echt voor durf te gaan staan lijkt het. Het leek steeds veiliger om hier niet in te gaan. Dit is het onderwerp seksualiteit en intimiteit. Ik ervaar steeds meer dat mensen met vragen in relatie tot seksualiteit naar mij komen. Ik voel ook dat ik helemaal aanwezig kan zijn bij wat er speelt bij de ander. Dat ik vrij ben van oordeel en daarmee een veilige setting creĆ«er waardoor de ander inzichten krijgt en voelt waar het echt om draait. Ik word er nog blij van ook:-) Dan hoor ik soms dat stemmetje ‘ Wie ben jij om anderen op dit thema te begeleiden terwijl daar je eigen grootste pijn ligt?’ Als iemand een voorbeeld is van relaties en intiem contact uit de weg gaan ben jij het toch? ‘Als het bij iemand seksueel niet stroomde dan is het toch bij jou?’ Je loopt al 37 jaar rond op deze aardbol en je hebt nooit relaties gehad die langer duurde dan 3 maanden waarbij de ander het waarschijnlijk niet eens als relatie bestempelde. ‘Waarom zou jij expert zijn op dit vlak?’

Ja dit klopt. Zo heb ik het ook ervaren. Dat ik z’on diepgaand patroon had van verliefd worden op mannen die mij niet zagen omdat ik mezelf zo niet kon zien en erkennen en zelfs verafschuwde. Dat ik mannen aantrok die gericht waren op seks terwijl ik zo op zoek was naar liefde ‘ buiten mezelf’. Dit kon natuurlijk ook nooit werken. Ik kon gewoon voor mijn gevoel niet anders dan een enorme muur om me heen bouwen zodat ik gewoon helemaal niet meer toegankelijk was. Zodat ik alle mannen op afstand kon houden zodat niemand kon zien hoe gevoelig en onzeker ik echt was van binnen.

Mijn hoofd verzon bij iedere man een nieuw excuus waarom hij niet leuk genoeg was. Mijn lichaam kon ik niet eens goed meer voelen dus luisteren naar de signalen van mijn lichaam was geen optie. Het resultaat van dit patroon is dat het me zo ontzettend veel verdriet heeft gedaan. Dat ik me zo ontzettend eenzaam heb gevoeld. Dat ik mezelf hiermee in z’on enorm isolement heb geplaatst. Maar ook dat iedere afwijzing van de man tot wie ik me wel aangetrokken voelde mij meer bij mezelf heeft gebracht. Dat ik mijn eigen essentie steeds dieper kon voelen. Dat ik nu met dankbaarheid kan kijken naar al deze ervaringen die op het moment zelf zo pijnlijk voelden. Dat ik nu dankbaar ben voor mijn pad ook al ging het gepaard met diep verdriet en eenzaamheid. Dankzij deze ervaringen kan ik nu zo zuiver voelen waar het echt om draait voor mij. Gelijkwaardigheid en de echte verbinding.

Ik zie nu ook in dat deze inzichten juist hebben bijgedragen aan dat wat ik te bieden heb aan anderen in inzichten in relatie tot seksualiteit, intimiteit en verbinding. Dat ik nu op een heel diep niveau kan begrijpen.

www.lifewisdom.nl

Ik begeleid je weer te verbinden met je innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Mijn angst om echt te gaan staan voor mijn meest belangrijke thema

by Esther van Leeuwen time to read: 2 min
0

Pin It on Pinterest