Heb jij dan je voetafdruk achter gelaten?
footprint-1708609_960_720
Er waren tijden dat ik me enorm geraakt voelde als ik hoorde dat iemand die ik soms maar vaag kende ineens plotseling overleden was. Letterlijk niet meer ‘in leven’. Of juist toen ik hoorde of zag dat iemand volledig zijn of haar passie leefde . Er waren tijden waarop ik zelf het gevoel had niet echt te leven. Ik liep hier wel rond. Ik deed mijn vaste dingen maar ik voelde me van binnen diep ongelukkig. Ik zat vol met onrust, twijfel en was zoekende. Ik voelde me eigenlijk half dood, niet aanwezig!

Ja ik begrijp dat dit wat zwaar kan klinken als je dit zo leest. Toch is dit echt een juiste beschrijving zoals het voor mij heeft gevoeld. Ik dacht steeds vooruit. Het wordt anders. Het gaat veranderen. Als dit dan dat…. Ik kon mezelf er gek mee maken. Het was eigenlijk zoiets van als ik 5 kilo afval dan pas ik in die jurk. Of als ik een miljoen win dan kan ik alleen maar doen waar ik blij van word. Als ik perfect ben dan ontmoet ik ook de perfecte partner. Als ik hard werk dan ben ik succesvol in werk. Ga zo maar door. Het was dus eigenlijk nooit helemaal goed zoals het was. Er kon altijd iets beter of anders. Het ergste van alles. Het leek alsof ik er zelf geen invloed op had alsof er eerst iets nodig was voordat er iets kon veranderen.

Gelukkig heb ik ook wat inzichten mogen krijgen en de meest voorname is wel dat ik weet dat het ideale leven wel te creëren is. Dat genieten zo super fijn en belangrijk is en dat dit eigenlijk bijna niet lukt als de energie zwaar voelt, vermoeiend. Als het nu niet is zoals je het graag zou willen. Nee met ideale leven creëren bedoel ik niet je drukt op een knop en het is er meteen in de buitenwereld.

Dat is wat ik lang gehoopt heb maar zo werkt het niet altijd. Wat wel zo is… verandering start in het nu, van binnenuit. Dus niet ik ben niet tevreden waar ik werk. Ik ga weg met ruzie en dan wordt alles beter. Maar eerder. Ik voel me niet meer helemaal tevreden met het werk dat ik doe. Hoe kan ik wel tevreden zijn? Hoe kan ik het anders zien? Wat is er wel? Waar voel ik me dankbaar voor? Vanuit die energie uitspreken wat je voelt of stapjes zetten richting je doel dat heeft wel effect.

Soms kan het huidige levenspatroon echter zo hardnekkig aanvoelen dat je niet eens weet waar te beginnen met iets te veranderen. Dan gaat de tijd maar door. Dan is de agenda zo vol dat je er gewoon niet toe komt ook maar een stapje te zetten in die andere gewenste richting. Met als resultaat ‘ alles blijft zoals het is’.
Soms is er iets groters voor nodig om je in beweging te brengen. Een overlijden, ziekte, een burn out om letterlijk wakker geschud te worden. Is dit alles? Volgens mij zit er veel meer in me dan er nu uitkomt?

Zijn dit vragen die jij ook herkent?
Dan nodig ik je uit om deze week een minuutje per dag te gaan zitten en alleen je ogen te sluiten zonder ook maar iets te hoeven van jezelf. Gewoon in stilte. Als je dat gedaan hebt een papiertje met een pen te pakken en 10 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent. Om vanuit dit gevoel een eerste stap te zetten in de richting waar je van droomt.

Spreekt het je aan om te verbinden in een groep en echt te voelen wat jij nodig hebt en hoe je concreet stappen kunt zetten naar jouw ideale leven dat van binnenuit komt en niet van buitenaf wordt bepaald?

Dan nodig ik jou als man uit om je in te schrijven voor mijn programma ‘Lion power’ en als vrouw voor mijn programma ‘lioness power’. Beiden programma’s starten in october.

Wil je eerst nog wat vragen stellen of twijfel je of dit programma voor jou geschikt is? Voel je dan vrij om vrijblijvend contact te leggen. Dat kan hier.

Ik begeleid je weer te verbinden met je innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

Wat als jouw leven morgen voorbij is?

by Esther van Leeuwen time to read: 3 min
1

Pin It on Pinterest