thumbnail_img_20160826_193513

Voor mij persoonlijk geldt dat ik zowel leven in welvaart en overvloed belangrijk vind als ook het ervaren van vrijheid en rust.
Ken je het gevoel dat je vrije tijd zo beperkt lijkt dat het net is alsof je van weekend naar weekend leeft? Hoe zou het dan zijn om meer en vaker vrijheid te ervaren?

Hier 5 tips om meer vrijheid te ervaren:

1) Ga 2 minuten per dag gewoon zitten en niets doen. Sluit je ogen en zet een timer. Dat is alles. Het sluiten van je ogen helpt om je af te sluiten van de buitenwereld. Ja het kan zijn dat er in het begin gedachten door je hoofd schieten. Het kan zijn dat je juist meer onrust ervaart. Ik wil je toch uitnodigen om dit een maand te doen. Iedere dag, 2 minuten. Dat moet haalbaar zijn! Het is net als met sporten. Als je de eerste keer gaat ervaar je soms weerstand, spierpijn of een verminderde conditie. Als je dit dan toch regelmatig blijft doen dan merk je dat het makkelijker gaat. Zo is het ook met je aandacht. Als je niet gewend bent om niets te doen dan voelt het eerst even wat onwennig. Het is dan verleidelijk om te stoppen maar de kunst is dan juist om toch door te gaan. 30 dagen. Daag jezelf uit!

2) Start je dag met een heldere en fijne intentie. We kennen allemaal wel de selffulfilling prophecy. De overtuiging die je hebt wordt waarheid. Het is de filter waardoor je ervaart. De bril waardoor je kijkt. Zo helpt een fijne intentie om je aandacht te richten op iets fijns en daar meer van te ervaren, te zien, te horen of hoe het voor jou werkt.

3) Heb je soms een onrustig of stressvol gevoel? Denk bewust iedere dag als je gaat lunchen aan iets waar je blij van wordt. Ja hij is vergelijkbaar met de vorige. Alleen hier gaat het om een echte ervaring. Misschien wel iets leuks wat je in je weekend hebt gedaan. Dit heeft meteen invloed op je humeur en hoe je je voelt. Dit heeft weer effect op je omgeving en daardoor krijg je meer prettige reacties terug.

4) Schrijf dagelijks 10 dingen op waar je dankbaar voor bent. Je kunt dit doen in de ochtend of juist ’s avonds voordat je gaat slapen. Wat jij fijn vindt. Dit helpt je om je tevreden te voelen. Om blij te zijn met wat je hebt zodat er meer mooie dingen naar je toe kunnen komen. Dankbaar zijn werkt zo krachtig.

5) Neem spontaan een dag vrij zonder specifiek doel. Het is zo normaal om vrij te nemen voor vakantie of voor iets dat moet maar hoe vaak neem je vrij zonder specifiek doel? Het is heerlijk om een spontane dag te hebben waarop niets hoeft en je gewoon kunt laten gebeuren wat er gebeurt. Dit leidt weer tot mooie inzichten.

Ja het is best veel 5 dingen. Ik zeg niet dat je alles meteen iedere dag moet doen maar ik daag je uit om er deze week twee te kiezen uit de lijst en het daadwerkelijk te doen. Ik hoor graag wat het je brengt. Als je het niet hier openbaar wil delen dan hoor ik het graag via mijn contactpagina. Ik vind het leuk om te horen wat het je brengt.

Veel plezier. Indien je meer inspiratie wil voor de 2 minuten niets doen meld je dan aan voor mijn gratis video’s.

Ben je een mannelijke professional en heb je dinsdagavond 13 september nog zin om dieper te voelen wat jouw drijfveren zijn dan is er nog plek om deel te nemen aan mijn intro. Je kunt je hier aanmelden.

Ben je een vrouwelijke professional? Voel je dan welkom om deel te nemen op woensdagavond 21 september.

Geniet van je week!

Warme groet,

Esther

Ik begeleid je weer te verbinden met je innerlijke besturingssysteem. Van stress, onrust en moeten naar voelen en volledig aanwezig zijn in het hier en nu. Je krijgt mooie inzichten en emoties zijn welkom en veilig.

5 tips om meer vrijheid te ervaren

by Esther van Leeuwen time to read: 3 min
0

Pin It on Pinterest