Over mij


Mijn naam is Esther van Leeuwen

Ik leefde ooit volledig vanuit mijn hoofd. Mijn geest zat vol met geconditioneerde programma’s. Ik was hard voor mezelf en wat ik ook presteerde. ‘Het voelde nooit als goed genoeg’. Er was steeds weer een nieuw doel dat nog niet behaald was. Ik wilde continu mijn werkelijkheid veranderen. Ik was ontevreden met hoe het was en leefde niet in het moment. Na de universiteit werkte ik in een kantoorbaan. Ik deed mijn werk en behaalde de gewenste resultaten. Ik verdiende geld maar echte innerlijke vervulling miste. Ik verhuisde regelmatig en had geen vaste plek. Het aangaan van intieme relaties ging ook niet soepel. Ik viel steeds voor mannen die mij niet echt waardeerde. Waarom? Omdat ik mezelf niet op de juiste waarde schatte. Alsof ik aan het overleven was in plaats van echt vol te leven. ik leefde vanuit een tekort. ‘Nooit goed genoeg zijn’.

Mijn situatie veranderde niet vanzelf. ook niet van de 1 op de andere dag. Er waren wel concrete stappen voor nodig. Mijn leven is daardoor nu wel volledig getransformeerd.

Mijn wereld is gebaseerd op overvloed. Ik woon nu in een heerlijk huis op Scheveningen, loopafstand van zee. Toen ik mijn huis kocht had ik geen enkele rationele reden om daar te gaan wonen. Ik deed dit puur intuitief.

Ik geloof niet zomaar alles wat op mijn pad komt. Ik heb daarom veel geëxperimenteerd wat nu de weg is naar meer vreugde, vitaliteit en levenskracht.

Ik ben gestopt met mijn vaste baan om te doen waar ik echt energie van krijg. Dat is bewust creëren en het begeleiden van mensen naar meer verbinding, vitaliteit, energie en levensgeluk.

Ik heb de relatie met mezelf zo enorm verbeterd dat er ook ruimte ontstaan is voor de juiste partner in mijn leven.

Ik ervaar nu innerlijke rust, vertrouwen en ik voel me geïnspireerd en levend. Ik volg nu veel meer mijn natuurlijke stroom van het leven.

Esther van Leeuwen

Esther van Leeuwen

Coach 'Authentiek Leiderschap'

In de basis kwam dit voor mij neer op steeds meer leren en durven verbinden met de signalen van mijn lichaam, mijn emoties en innerlijke stem door me meer af te stemmen en te voelen en me van daaruit te uiten.  


Jarenlang ervaarde ik onrust. Ik volgde niet mijn eigen waarheid. Ik leefde vanuit mijn hoofd en was de verbinding met mijn lichaam, emoties en intuïtie volledig kwijtgeraakt. Dit veroorzaakte stress, onrust en daardoor voelde ik mij ongelukkig. Toen ik begon te luisteren naar mijn innerlijke stem, mijn lichaamssignalen, mijn emoties en mijn intuïtie begon mijn leven volledig te veranderen. Ik voelde wat er echt in mij leefde. Dat was soms ook een gevoel van verdriet en angst. Juist door hier contact mee te maken voelde ik me steeds levendiger en vitaler. Ik kreeg zelfs te horen dat ik er steeds jonger uit ging zien.

Ik vind het leuk om zowel mannen als vrouwen te begeleiden. Mijn specifieke diensten voor vrouwen komen voort uit het feit dat ik zelf enorm heb geworsteld met de thema’s zelfacceptatie, seksualiteit en intimiteit. Met het voelen van mijn eigen verlangens en behoeften en met mij daarin kwetsbaar durven opstellen. Er zat in mijn geconditioneerde systeem een enorm taboe op seksualiteit. Ik had een enorme muur om me heen gebouwd om intimiteit uit de weg te gaan. Dit zorgde voor veel verdriet en eenzaamheid. Ik heb hierin zelf veel sleutels mogen vinden en kan nu op een diep niveau begrijpen hoe ongewenste patronen doorbroken kunnen worden. Deze sleutels deel ik graag met je.

Door een studie organisatiepsychologie ‘MsC’  en baan in een technische omgeving als implementatie- en projectmanager werkte ik veel met mijn hoofd. Ik heb hier veel mogen leren. Ik ging ook door een proces van veel analyseren en bijna geen verbinding meer voelen met mijn lichaam en daarmee mijn innerlijke behoeften, mijn emoties, mijn creativiteit en dromen. Dit terwijl ik juist enorm intuïtief ben.  Ik zat een paar keer op de grens van een burn-out en heb mezelf uiteindelijk op tijd uit deze situatie gehaald.

Er zit zoveel wijsheid in ons. Het is alleen zaak dat we in een cognitief gedreven wereld leren hoe we ons daarmee kunnen verbinden en hoe we ons hele potentieel kunnen inzetten.

Zelf ben ik steeds meer in verbinding gaan leven met mijn lichaam en intuïtie. Via deze signalen ben ik in contact gekomen met wat voor mij echt belangrijk is en datgene wat me echt blij maakt en mijn ervaring te delen met de wereld.

Als aanvulling op dit proces heb ik o.a. een certificering als lichaamstaal coach,  een certificering familie- en organisatie opsteller, een sensualiteitsyoga teacher training gevolgd en me verdiept in diverse energetische methodieken. Verder doe ik continu aan zelfontwikkeling.

De combinatie van deze ervaringen maakt dat ik heb geleerd om jou te ondersteunen in jouw persoonlijke ontdekkingstocht. Ik ben in staat om zonder veroordeling een veilige setting te creëren waar jij helemaal mag zijn met alles wat zich aandient.

Pin It on Pinterest